Demultiplexing av SEGB data fra DFS-V


Lese data.

Denne veiledningen tar for seg SEGB data lagret på hardisk under innsamlingen, for senere å bli lagret på magnet bånd (DLT tape) ved hjelp tar kommandoen i unix. For å ektrahere dataene fra tapen brukes samme kommando, bare bytt ut c'en med x, og ikke skriv noe directory parameter til slutt.

Nå har en dataene (en fil pr skudd) på hardisken, jeg foreslår å bruke linux til dette, og dele denne hardisken med windows maskiner ved hjelp samba. På denne måten vil windows maskinen se linux disken som en helt vanlig nettverks disk. En må nemlig bruke windows i de videre oprasjonenen, inntil videre. (En SEGB til SU konverterer er underveis, slik at alt kan gjøres i unix/linux.) På windows maskinen må demux og segymerge programmet til Dave være installert, samt et SCSI kort og en exabyte. Windows vil ikke finne drivere til exabyten, men det spiller ingen rolle siden det er innebygget i segymerge programmet.




tar cvf /dev/tapedir directory/

tar xvf /dev/tapedir



Demultiplexing

Bruk demux til dette, et enkelt batch skript er best siden en da kan demultiplexe alle filene i ett directory ved å utføre bare en kommando. Først må en forandre navnet på alle SEGB filene slik at det er uten extension. F.eks rename *.dat *. Som en ser er det litt mer tungvint i windows fordi man ikke kan ha to linjer etter do, i for kallet. Nå har vi fått dataene i SEGY format, fortsatt en fil pr. skudd. Det er viktig å sjekke at alle disse filene er nøyaktig like store (sjekkes manuelt, ved å scrolle over filene i explorer), fjern filer som aviker fra normalen da dette vil ødelegge den neste prosessen. Husk å noter hvilken file som ble slette slik at en vet dette når dataene skal prosesseres.


rename *.dat *.
I NT
for %f in (*.) do (demux %f %f.sgy dfsv noaux\
del %f)


I windows
Lag en batch file ser slik ut (dmux.bat)

demux %1 %1.sgy dfsv noaux
del %1

Deretter utfør
for %f in (*.) do call dmux.bat

Merge av SEGY filer.

Dave sitt segymerge program gjør jobben, programmet har brukergrensesnitt og er veldig intuitivt å bruke. Bare en finner de rette paramtrene til SCSI instillingene til exabyten. På exabyten tapen er det jumpere som setter SCSI Id, de to andre parametrene er som regel 0. Da er det bare å kjøre programmet, og vips har vi en SEGY exabyte klar for prosessesring.


SCSI paramtre eks. (0/1/0)
1 = SCSI ID

På NT har jeg opplevd at det første tallet kan være 1 eller 2 også.