Oppgave 2. Dokumentasjon

Dokumentering av oppgave 1

Liste over alle utskiftbare enheter i Linux maskinen (IP: 129.177.55.13)

Enhet Type/beskrivelse Produsent Driver installasjon
Kabinett Standard AT desktop
SMPS - ST-230WHF
Trident Computer
HD Fujitsu - MPD3043AT - 4GB Fujitsu Info om HD
Hovedkort AP5T Aopen Info om AP5T
RAM SDRAM PC 133 - 128MB
CPU+vifte Pentium MMX 233MHz - FV80503233 Intel Pentium
FD MPF920-E Sony
CD-ROM 40X max
Nettverkskort 3c905b-TX
3com Etherlink XL 10/100 PCI TX NIX
3com 3c90x
Info og downloads
Lydkort ES1373 - Audio PCI Creative
Skjermkort 3D RAGE PRO PCI ATI
WLAN kort 340 series Cisco aironet AIROLINUXv15000.tar.gz
Info om Cisco 340 series

Hvordan Installere Linux (Slackware 8)

Cd-en som er brukt her er bootable, så det var bare å sjekke at settingene i BIOS er satt opp for å boote på cd-rom før HD. Det er bare å følge instruksene på skjermen til du er komt inn til installasjon. Der må du partisjonere HD, viss det ikke er gjort. Det er mange program for dette, men det jeg brukte var cfdisk. Skal du installere Linux må du ha minst to partisjoner en / (som jeg satte til Linux ext2 (ext2 er en filsystemtype)) og Linux swap. Det går ann å lage flere partisjoner, men jeg valgte de to nødvendige. Linux swap settes til ca dobbelt av det du har som minne på pc-en (RAM). Husk å sette en partisjon som booteble.

Når du er ferdig å partisjonere, så start setup (berre skriv setup). Da kjem du inn til setupfilen, der det er mange muligheter. For mer informasjon sjå her. Det som er enklest er starte på toppen og bare følge instruksjonen som kjem. Etter en stund for du spørsmål om hva som skal installeres, da kan det være lurt å ta Full installasjon. Da er du sikker på at du for med deg det som trengs. Viss ikke vil jeg anbefale at du har god kjennskap til Linux før du begir deg ut på å velge pakker.

Når alt er installert og du har startet maskinen på nytt, så må du kjøre xf86config for å sette opp grafisk grensesnitt. Når det er gjort skal alt være klart til bruk.

PS: For å sleppe å trykke enter hver gang pc-en starter går det an å konfigurere /etc/lilo.conf Finn der hvor det står
promt
timeout
og skriv # foran dem. Under #timeout skriv du: delay 30 #tilsvarer 3sec. Lagre filen og:

KJØR LILO


Konfigurere Apache med SSL (Secure Sockets Layer)

Apache er allerede oppe og går viss du har installert Slackware 8 full installasjon. Det som må gjøres er å sette opp ssl og passordbeskyttet side. For å kunne bruke SSL må du ha godkjent sertifikat. Det vil si at et tredje uavhengig selskap har godkjent at serveren høre til det selskapet den oppgir når du spør serveren (ssl) om å identtifisera seg. Men det går an å lage et test sertifikat slik:
  • Gå til Apache katalogen /etc/apache
  • Lag key og request: openssl req -new > new.cert.csr
  • Fjerne passphrase fra key: openssl rsa -in privkey.pem -out new.cert.key
  • Konverter request til signed cert: openssl x509 -in new.cert.csr -out new.cert.cert -req -signkey new.cert.key -days 365
  • Så må du editere /etc/apache/mod_ssl.conf. Finn disse ordene og skriv inn (path er her /etc/apache)
    SSLCertificateFile /path/to/certs/new.cert.cert
    SSLCertificateKeyFile /path/to/certs/new.cert.key
Editer så /etc/apache/httpd.conf Det eneste som må gjøres der er å ta vekk # på siste linje i filen: Include /etc/apache/mod_ssl.conf Så må apache startes på nytt med ssl:
apachectl stop
apachectl startssl
apache ssl starte ikke automatisk ved oppstart, men det skal kunne gå an å sette det i /etc/rc.d/rc.httpd For å komme inn på ssl i browser, brukes https og ikke http. Det vil si at adressen blir f. eks: https://192.168.10.8

Sette opp passordbeskyttet side:

Gå inn i /etc/apache:
Der skriv du:
htpasswd -c htuser [username]
Skal du legge til flere brukere er det bare å skrive det en gang til, men ta da vekk -c. -c er der for å lage filen htuser. Så må httpd.conf filen editeres. Legg til på slutten:


<Directory /[der hvor du vil det skal være passordbeskyttet]>
	AllowOverride None
	AuthUserFile /etc/apache/htuser
	AuthName ""
	AuthType Basic
	require user [bruker i htuser]
</Directory>
Start apache på nytt. Så lager du katalog i /[den katalogen som står i httpd.conf <Directory />], som du legg html fil i (og anna) som du vil skal være passordbeskyttet (samme navn som du skrev i httpd.conf). Viss du då har en link til html sideer eller andre filer i denne katalogen, så vil det bli spurt etter brukernavn og passord.

Digitalisering av branndokument med digital signatur

Branndokumentasjonen er skannet inn med Adobe Acrobat og lagret som pdf. Digital Signatur er løst med å bruke ASP og HTML og txt. Det er 7 filer totalt med dokumentasjonen. Dokumentet og digital signatur vises i html frames (start.htm). Det vil si at jeg har en html side som heter start.htm. Siden inneholde to frames: mylogfile.asp og BrannDokNo.pdf.

mylogfile.asp:

(se figur for oppbygging av siden(ene) lenger nede på siden)
Denne siden inneholder forms som er til for å ta i mot signatur fra den som les dokumentet. Det er tre forms: Etternavn, fornavn og dato.
Nå leseren har fyllt inn forms og trykket på submit, så blir variablene (fra forms) "sendt til ASP koden på samme side", som lagre variablane i ei text fil (BrannLog.txt). Så vil den kjøre Server.Transfer.
Det vil sei at ein forflytter seg fra ein ASP siden til ei anna ASP side. Alle status informasjonen fra den første siden blir sendt til den andre. Forflyttingen inkludere og objekt og variabler som har blitt gitt i ein Application eller Session område, og alle Items fra Request collections. Når den andre siden er ferdig med sin kode så vil den bli i den siden, og ikke gå tilbake til den første som i Server.Execute.
Det vil si for mylogfile.asp at forms-ene vil forsvinne (siden de ikke blir sendt over), og du vil se en liten melding og en link.
Meldingen kommer fra mylogfile.asp, mens linken (koden) ligger i SaveFile.asp. Trykker du på linken så får du en oversikt over BrannLog.txt filen i html textarea. Den sorteres alfabetisk og det er mulighet for å redigere text filen.

BrannDokNo.pdf og BrannDokEng.pdf

BrannDokNo.pdf og BrannDokEng.pdf er selve Brann dokumentene. Ei på norsk og ei på engelsk. Jeg har lagt inn link på pdf filene, slik at det går ann å svitsje mellom sidene.

Flytskjema over sidene